Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Valboåsen

Visa karta

Vid avsmältningen av den senaste inlandsisen bildades den rullstensås som idag drar fram genom slättlandskapet kring Valbo.

Strax väster om Valbo kyrka hittar man den bäst bevarade delen av Gävleåsen, här kallad Valboåsen, söder om Gävle stad. Åsen når en höjd på 20-30 m och har något av getryggskaraktär, dvs krönet är ganska spetsigt. På sina ställen växer här en grov och högrest tallskog. Från åskrönet och ner till strandbrinken till Gavleån på åsens nordsida förändras vegetationen successivt och övergår till en naturlig lövlundflora.

Visa mer
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 5,1 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 1,9 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 4,7 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.