å-draget i Gävle

Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Lövgrund

Datum: Lördag 1 apr 2017 - torsdag 8 nov 2018 Visa karta

Lövgrund är en ö i Gävlebuktens yttre del. Här finns en gammal fiskehamn med idylliska små röda stugor och ett gammalt kapell. En stuga hyrs ut till allmänheten under sommaren.

Uthyrningsstugan har ett rum och kök med plats för fyra personer. En roddbåt finns till förfogande för den som vill ta sig en tur i viken eller längs med ön.

Lövgrund är en barrskogsklädd ö med stenig och blockrik strandzon. På ön finns även fina strandängar med rik flora. Det finns också slåtterängar och odlingslandskap bevarat från fiskejordbruksepoken.

För att ta sig till ön krävs egen båt eller charterbåt. Från den nordöstra delen av ön skjuter en landtunga ut som ger öns enda användbara hamn, Norrhamn:
- Insegling i enslinje
- Tilläggning mot ny brygga
- Djup 1,8 meter mellan stenar
- Oskyddat vid nordlig vind
- Vattenbrunn finns på ön vid kapellet

GPS koordinater till Lövgrund, WGS84 g/m:
N 60°44,760ʹ E 17°26,640ʹ

Sjökort: 534

Show more

Tillfällen

Datum    
17 Okt
Tisdag 17 okt 2017
18 Okt
Onsdag 18 okt 2017
19 Okt
Torsdag 19 okt 2017
20 Okt
Fredag 20 okt 2017

Om denna aktivitet

Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 17,9 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Nya Engeltofta Sea Lodge hotell

Avstånd: 13,4 km
För dig som vill bo bekvämt, få tid till att odla dina intressen, ta det lugnt och njuta av livet. På Engeltofta är det nära till allt. Nära till hav, skog och arenorna. Närhet till restaurang och café öppet sommartid.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 17,8 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.