Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Konststaden Gävle

Adress: Kungsbäcksvägen 32, 801 31 Gävle Visa karta

Adress: Kungsbäcksvägen 32, 801 31 Gävle

I Gävle är konsten ett naturligt inslag i stadsmiljön och är idag en av Sveriges viktigaste platser för offentlig konst.

Den befintliga konsten i Gävles stadskärna återfinns på torg, parker och viktiga stråk, på Slottstorget, längs esplanaden, Centralplan och längs Drottninggatan med Rådhustorget och Stortorget (och i förlängningen även Boulognerskogen). På gångavstånd kan man se verk av hög konstnärlig kvalitet från olika tidsepoker och stadskärnan kan liknas vid en skulpturpark i stadsmiljö. I och med 1 % regeln vid nybyggnation har man också kunnat få konst på skolor, bibliotek och annan kommunal verksamhet.

En central tanke med den offentliga konsten är att den kan öka delaktigheten, engagemanget och också stimulera till nyfikenhet, diskussioner, lek och möten mellan människor.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Scandic CH

Avstånd: 1,4 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 913 meter
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 1,4 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.