Toppbild sommar 2017

Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Kungsbäckens ravin

Visa karta

I en ganska orörd del av parkområdet söder om Stora Vall rinner Kungsbäcken ut i Gavleån vid Högskolan. Här har bäcken skurit sig ner genom lösa avlagringar av utsvallad sand från Gävleåsen och bildat en liten ravin.

I bäckravinen växer en tät och frodig lövskog i de branta sluttningarna. Ravinskogen har en speciell karaktär med sin blandning av gråal och ädla lövträd, främst alm och lönn. I den fuktiga ravinbotten kan man knappast undgå den högvuxna ormbunken strutbräken med sina ljusgröna strutar. I ravinslänterna finns på många ställen gott om döda både stående och liggande träd. De är en tillgång för många växter och djur och bidrar starkt till artrikedomen i området.

Show more
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 1,5 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Pensionat City

Avstånd: 1,4 km
Pensionat City finns beläget i absolut bästa cityläge intill Gallerian Nian och Stortorget.
Hotell

Best Western Hotel City

Avstånd: 1,4 km
Best Western Hotel City Gävle är ett charmigt och nyrenoverat hotell i bästa cityläge intill Gallerian Nian och Stortorget.