Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vardagsrum

Datum: Lördag 20 jul 2019 - söndag 1 mar 2020 Visa karta

Konstnär: Gustav Hellberg
År: 2012

Verket består av William Morris-mönstrade lampor som betraktaren själv kan tända och släcka. I det gemensamma vardagsrum som Hellberg skapar aktualiseras förhållandet mellan då och nu, mellan att vara utom- eller inomhus samt mellan det privata och det offentliga. Referensen till William Morris för oss tillbaka till ett historiskt borgerligt hem. Detta historiska rum kan också ställas mot de omgivande vardagsrum som det kringliggande bostadsområdet representerar. Gustav Hellberg är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och är baserad i Berlin. I sitt konstnärskap har Hellberg återkommit till det offentliga rummet där frågor om vem som har tillgång till offentligheten, och hur vi använder oss av detta rum, är centrala.

Visa mer

Tillfällen

Datum    
24 Aug
Lördag 24 aug 2019
25 Aug
Söndag 25 aug 2019
26 Aug
Måndag 26 aug 2019
27 Aug
Tisdag 27 aug 2019

Om denna aktivitet

  • Faciliteter
    Husdjur tillåtna Kostnadsfritt Barnvänligt
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 1,2 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 1,1 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 1,6 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.