Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Regementsparken

Adress: Gävle Datum: Fredag 14 dec 2018 - tisdag 1 jan 2019 Visa karta

Adress: Gävle

Regementsparken härstammar från tiden då Regementet I14 var förlagd till området Kungsbäck och parken anlades 1909.

Regementsparken innehåller strikta, raka gångar och alléer. Här finns en minnessten och den "Pinetska danspaviljongen", förmodligen ritad av Ferdinand Boberg. Paviljongen används främst för konserter under sommaren och fick tillbaka sina originalmålningar under en upprustning 2004.

Andra partier i parken har mjukt dragna gångvägar i sluttningen ner mot Gavleån. I parken finns ett mångfald trädarter samt byggnader i form av ett gammalt soldattorp och en kopia av Ljusdals klockstapel.

Regementsparken ligger strax utanför stadskärnan vid Högskolan i Gävle. Under vårarna är parken välbesökt av studenter från Högskolan som numera huserar i Regementets forna lokaler. Valborgsmässofirandet är en uppskattad händelse i parken, Vårruset en annan.

Visa mer

Tillfällen

Datum    
15 Dec
Lördag 15 dec 2018
16 Dec
Söndag 16 dec 2018
17 Dec
Måndag 17 dec 2018
18 Dec
Tisdag 18 dec 2018

Om denna aktivitet

Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 1,5 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 1,9 km
Ett helt nyrestaurerat Elite Grand Hotel har nu slagit upp portarna i centrala Gävle. Hotellet är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.