Toppbild sommar 2017

Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Regementsparken

Adress: Gävle Datum: Tisdag 25 okt 2016 - lördag 7 jul 2018 Visa karta

Adress: Gävle

Regementsparken härstammar från tiden då Regementet I14 var förlagd till området Kungsbäck och parken anlades 1909.

Regementsparken innehåller strikta, raka gångar och alléer. Här finns en minnessten och den "Pinetska danspaviljongen", förmodligen ritad av Ferdinand Boberg. Paviljongen används främst för konserter under sommaren och fick tillbaka sina originalmålningar under en upprustning 2004.

Andra partier i parken har mjukt dragna gångvägar i sluttningen ner mot Gavleån. I parken finns ett mångfald trädarter samt byggnader i form av ett gammalt soldattorp och en kopia av Ljusdals klockstapel.

Regementsparken ligger strax utanför stadskärnan vid Högskolan i Gävle. Under vårarna är parken välbesökt av studenter från Högskolan som numera huserar i Regementets forna lokaler. Valborgsmässofirandet är en uppskattad händelse i parken, Vårruset en annan.

Show more

Tillfällen

Datum    
23 Aug
Onsdag 23 aug 2017
24 Aug
Torsdag 24 aug 2017
25 Aug
Fredag 25 aug 2017
26 Aug
Lördag 26 aug 2017

Om denna aktivitet

Hotell

Pensionat City

Avstånd: 1,3 km
Pensionat City finns beläget i absolut bästa cityläge intill Gallerian Nian och Stortorget.
Hotell

Best Western Hotel City

Avstånd: 1,3 km
Best Western Hotel City Gävle är ett charmigt och nyrenoverat hotell i bästa cityläge intill Gallerian Nian och Stortorget.
Hotell

Clarion Hotel Winn

Avstånd: 1,5 km
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstaklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design.