Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vandra i Gästrikland

Visa karta

Välkommen ut på Gästrikeleden - en 270 km lång vandringsled runt Gästrikland med anslutnings-och tvärleder.

Det lilla landskapet i södra Norrland med huvudorterna Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo är värt ett besök för den som söker natur- och kulturupplevelser.

Ett sätt att uppleva landskapet är att vandra Gästrikeleden eller cykla den, där så är lämpligt. Gästrikland visar här upp en varierande flora och fauna, mäktiga skogar och ett rikt kulturhistoriskt arv präglat sedan medeltiden av järn- och skogsbruk.

Kartor och information finns att hämta på hemsidan www.vandra-gestrikland.se.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 4,6 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 2,8 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 3,3 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."