å-draget i Gävle

Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Stig Sjödin 100 år!

Område: Sandviken
Kategori: Föreläsningar & Seminarier, Öppet hus

I år fyller sandvikenpoeten Stig Sjödin 100 år och det firar vi med en litteraturfest på Kulturcentrum. För första gången kommer det årliga litteraturpris som instiftats till Stig Sjödins minne att utdelas i Sandviken.

I år fyller sandvikenpoeten Stig Sjödin 100 år och det firar vi med en litteraturfest på Kulturcentrum. Börja dagen med att vandra i Stig Sjödins fotspår i sällskap med författaren Bernt-Olov Andersson. I konsthallen visas utställningen Har ni flaggproblem? – en jubileumsutställning som sätter samman Stig Sjödin med dagsaktuella verk och konstnärskap. Utställningens curatorer, Jonas Kjellgren och Nina Svensson, bjuder in till ett artist talk.

På eftermiddagen kan du lyssna till ett panelsamtal om arbetarlitteratur mellan tidigare Stig Sjödin-pristagare Aino Trosell, Tony Samuelsson och moderator Gunilla Kindstrand. Och för första gången kommer det årliga litteraturpris som instiftats till Stig Sjödins minne att utdelas i Sandviken. Kom och lyssna till årets pristagare, författaren Sara Beischer!

Program:

10.00 Poesivandring i Stig Sjödins fotspår med författaren Bernt Olov Andersson
SAMLING VID KONSTHALLEN

12.00 Har ni flaggproblem? Artist talk med curatorerna Jonas Kjellgren och Nina Svensson
KONSTHALLEN

13.00 Panelsamtal om arbetarlitteratur
Ett samtal om arbetarlitteratur förr och nu mellan tidigare Stig Sjödin-pristagare Aino Trosell och Tony Samuelsson. Moderator: Gunilla Kindstrand
MUSIKVERKET

14.00 Utdelning av 2017 års Stig Sjödin-pris
MUSIKVERKET

Fri entré
Medarr: Stig Sjödin Sällskapet

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 26-24 03 32
Arrangör e-post
kulturcentrum@sandviken.se
Kontaktperson
Gabriella Blom
E-post
gabriella.blom@sandviken.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC  

Länkar

Hotell

Alséns hotell

Avstånd: 1,9 km
Alséns Hotell erbjuder ett charmigt rökfritt boende. Rummen är personligt inredda i olika stilar och ger många av våra gäster en känsla av att känna sig som hemma. Hotellet ligger med 5 minuters promenadväg till Göransson Arena/Jernvallen.
Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 17,7 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 6,1 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Här kan du hyra kanot och cyklar, besöka brukets hantverkare eller ta en fika och koppla av. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 7 okt 2017 13:00 - 16:00 @ Kulturcentrum/Musikverket
OK

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter